lördag 26 december 2009

Mas de la Devèze, Côtes du Roussillon Villages

Olivier Bernstein köpte sin första vingård tillsammans med sin fru Anne-Lise efter avklarad examen till önolog. I Roussillon - Tautavel hittade dom sin drömgård om 8 hektar mark. Olivier tar inga genvägar, därför köper han sin ek redan två år innan för att kunna följa hela torkningsprocessen. Han använder enbart gamla vinstockar och jobbar enbart med lokala druvsorter. Mas de la Devèze är en riktig framgångsaga vilket har legat som grund för Oliviers andra vingård i Bourgone, vilket jag kommer att skriva om längre fram.

2007, (legendarisk årgång) Mas de la Devèze är gjort på 50% Grenache, 25% Carignan och 25% Syrah. Druvorna skördas precis när fruktsyran börjar falla och tanninerna är mogna. Vinet är lagrat 12 månader både på gamla och nya barriues. Doften ger ett moget intryck av mörka bär och fat. Något inslag av mineral. Smaken är lång och påtaglig. Mycket frukt, viol och ekfat. Väldigt väl balanserat. Ett vin att lagra i källaren mellan 5-10 år. Ska definitivt köpa på mig några fler flaskor att lägga i källaren.
BS 473041-06 (lådor om 6 fls, 179:- st)
David Schildkneckt, Wineadvocate gav vinet 92/93p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar